Keitä olemme

Aku Hentilä

Olen Aku Hentilä, työyhteisövalmentaja ja terapeutti. Lisäksi olen aviomies ja isä.

Pohjakoulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Yliopiston jälkeen toimin lähes 20 vuotta liike-elämässä erinäisissä asiantuntija- ja johtotehtävissä. 2014-18 uudelleenkouluttauduin Ihminen tavattavissa -terapeutiksi (ITT).

Minulta löytyy kokemusasiantuntijuutta lukuisilta elämän osa-alueilta. Lähellä sydäntäni ovat mm. parisuhteen ja vanhemmuuden haasteet, työelämän sekä työn ja vapaa-ajan sovittamiseen liittyvät haasteet, ahdistuneisuus, mielialaongelmat, riippuvuusongelmat, uupumus, tunnetyhjyys/kömpelyys, vuorovaikutushaasteet ja monet muut.

Työskentelyni lähtökohtana on aina asiakkaan syvä kohtaaminen ja kuunteleminen. Yhdistelen työssäni eri terapeuttisia menetelmiä asiakkaan tarpeiden, toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Yhdessä asiakkaan kanssa päätämme sopivat työtavat ja tavoitteet. Kunnioitan luottamuksellisuutta ja pidän tärkeänä läsnäolevaa ja aitoa asiakkaan kohtaamista. Pyrin yhdistämään työssäni totuudellisuuden ja lempeyden.

Prosessin tavoitteena on se, että työskentelystä on sinulle välitöntä hyötyä ja koet prosessin lisäävän henkistä hyvinvointiasi. Tavoitteeseen pyritään pääsemään mm. siten, että koet tulleesi kuulluksi ja löydät ymmärrystä omiin tunteisiisi ja vallitseviin vuorovaikutuskuvioihisi. Lisäksi työskentelyn tarkoituksena auttaa sinua löytämään uusia tapoja ajatella, ymmärtää tunteitasi ja kehittää vuorovaikutustaitojasi.

Teen yksilö- ja pariterapiaa Väestöliitossa sekä työyhteisöille webinaareja, työpajoja, valmennuksia ja työnohjauksia yrityksemme MindFaculty Oy:n kautta.

Teen jonkin verran myös sisällöntuotantoa.

Blogejani löytyy mm. täältä:

Blogi 1

Blogi 2

Videoita täältä (Ruusan kanssa):

Video 1

Video 2

Olen ollut myös Tommy Hellstenin ja Tiina Tuomikosken toimittamassa kirjassa mukana omalla muutostarinallani. Kirjan pääsee tilaamaan täältä:

Lentoon-kirja

Lisää ammatillisista ja koulutuksellisista taustoistani:

Ruusa Hentilä

Olen Ruusa Hentilä, 47-vuotias vuorovaikutusasiantuntija ja terapeutti. Lisäksi olen aviovaimo ja kahden lapsen äiti.

Pohjakoulutukseni on oikeustieteiden puolelta, pääaineena EU integraatio ja -oikeus sekä kansainvälinen oikeusvertailu. Olen toiminut yli 20 vuotta kaupanalalla myynnin, myynninedistämisen ja -johtamisen parissa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Syksyllä 2013 irtisanouduin liike-elämästä ja seuraavana keväänä 2014 ryhdyin kouluttautumaan uuteen ammattiin. Valmistuin Ihminen Tavattavissa -terapeutiksi 2018. Tämän koulutuksen lisäksi olen myös ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten menetelmien ohjaaja (2015), rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (RVO) (2016-2017) sekä seksuaalineuvoja (2020-2021). Vuonna 2018 ruokin oppimisen nälkääni Itä-Suomen yliopistossa oikeuspsykologian perusopinnoilla, joka kietoi kaksi mielenkiinnon kohdettani yhteen; oikeustiede ja psykologia.

Tällä hetkellä toimin yksilöterapeuttina sekä tuotan ja toteutan erilaisia palveluja vuorovaikutuksen kehittämiseksi ja psykologisen turvallisuuden lisäämiseksi työyhteisöissä. Työskentelyni lähtökohtana on läsnäolo, turvallinen yhteys, aito kohtaaminen, kuulluksi ja nähdyksi tuleminen, myötätunto, ihmisyyden jakaminen sekä syvä ymmärretyksi tuleminen. Työotteeni on asiakaslähtöinen, elämää ja ihmisyyttä kunnioittava, lempeä, käytännönläheinen ja rehellinen. Yhdistelen työssäni erilaisia terapeuttisia menetelmiä asiakkaan tilanteen ja tavoitteet huomioiden, antaen kuitenkin kahden ihmisen välisen turvallisen yhteyden ja vuorovaikutuksen tehdä tehtävänsä.

Ihmisyys, ihmisten välisten vuorovaikutus ja käyttäytyminen ovat aina kiehtoneet minua. Nyt nämä kaikki kokemukset ja opinnot kietoutuvat kokonaisuudeksi, jossa ammatillinen osaaminen, kiinnostuksen kohteet sekä kokemusasiantuntijuus kohtaavat.

Lisää ammatillisista ja koulutuksellisista taustoistani:

Haastatteluni psykologisesta turvallisuudesta Helsingin Sanomien työelämäliitteessä voit lukea täältä.

Minulle rakasta puuhaa on luonnossa oleilu, sen tarkkailu sekä piirtäminen ja ajatuksieni sanoiksi pukeminen. Niissä hetkissä olen vahvimmin yhteydessä ytimeeni - siihen luovaan, intuitiiviseen ja herkkään puoleen itsessäni, joka toimii kompassinani. Näitä pohdintoja löydät Instagram-sivultamme.

Jokainen ihminen on arvokas ja ainutlaatuinen. Ja koska näin on, jokaisen kuuluisi myös kokea ja saada tulla kohdatuksi itsensä sellaisena. Haluamme haastaa itseämme sekä pariskuntana, vanhempina, yksilöinä ja yrittäjinä elämään rohkeasti arvojemme mukaisesti, joka meille tarkoittaa sitä, että puheemme ja tekomme kohtaavat. Tämä on arvojen yksi vankimmista tukipilareista myös rehellisyyden, autenttisuuden, aitouden, rohkeuden, ihmisyyden kunnioittamisen ja rakkauden lisäksi. – Ruusa & Aku

Ota yhteyttä