Yhteisö

Yhdessä hyvinvointia rakentamassa

Katja Järvenpää

47-vuotias Ihminen tavattavissa -terapeutti (ITT) ja yksityisyrittäjä Pudasjärveltä
Paikkakunta: Oulu / Pudasjärvi
Työskentelykieli: suomi
Yhteystiedot: puh: +358 (0)400 886158 / s.posti: katja.jarvenpaa@gmail.com

Lue lisää

Olen Katja Järvenpää, 47-vuotias yksityisyrittäjä Pudasjärveltä. Olen kolmen jo täysi-ikäisen lapsen äiti, kissan palvelija ja koiran emäntä. Luonto eläimineen, liikkuminen, valokuvaaminen, musiikki ja neulominen ovat sydäntäni lähellä ja kuuluvat arkeeni.

Olen ollut päätoiminen yrittäjä vuodesta 2012, joista vuosina 2013-20 toimin kivijalkakauppiaana. Työurani aikana olen palvellut lukuisissa erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä.

Olen koulutukseltani Ihminen tavattavissa -terapeutti ja Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja olen lisäksi suorittanut Vihatyönohjaamisen koulutuksen sekä SEAL 1 vaativien vuorovaikutus-taitojen täydennyskoulutuksen. 

Olen lapsuudestani lähtien nähnyt paljon unia, jotka ovat vaikuttaneet voimakkaasti elämääni. Tarinat, unet ja symbolit kiehtovat minua edelleen ja uskon, että alitajuntamme kertoo meille paljon, kun vain rohkenemme vastaanottaa informaatiota päivittäiseen käyttöön.

Uteliaisuuteni ja kiinnostukseni ihmiseen, ihmisen käyttäytymiseen sekä ihmisen strategioihin ratkoa elämänsä pulmia ja solmukohtia ovat vuosien varrella vain kasvaneet vuorovaikutus-opintojeni myötä. Keinoja, joita käytämme tyydyttämään meidän normaaleja ja syvimpiä inhimillisiä tarpeitamme, voivat välillä olla hyvin kyseenalaisia.

Nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi tuleminen juuri sellaisena kuin olet, on keskustelumme perusta. Läsnäolo, hiljaisuus ja intuitio muodostavat sekä turvallisen että totuudellisen peilin, joka on pääasiallinen työkaluni. Toiminnalliset harjoitukset ovat usein avaavia ja prosessoinnin kannalta hyvin tarpeellisia. Mikään temppurata yhteinen matkamme ei kuitenkaan tule olemaan.

Kasvoitko perheessä, missä oli alkoholismia tai muita riippuvuuksia? Onko sinulla vaikea ilmaista vihaa, surua tai muitakaan tunteitasi? Onko rajojen veto sinulle vaikeaa? Koetko olevasi hieman hukassa: et ehkä oikein tiedä kuka olet ja mitä tarvitset? Selittämätön paha olo, uupuminen ja huonovointisuutesi ei johdukaan siitä, että olet vääränlainen vaan siitä, että sinua on kohdeltu huonosti?

Pysähdy itsesi äärelle, kahlaa menneisyys läpi ja alat syntyä aidoksi sinuksi, persoonaksi joka oikeasti olet.

Tiina Tuomikoski

52-vuotias Ihminen tavattavissa -terapeutti (ITT), työnohjaaja (STOry), seksuaalineuvoja ja psykodraamaohjaaja
Paikkakunta: Helsinki / Vantaa
Työskentelykieli: suomi
Yhteystiedot: puh: +358 (0)40 576 9756 / s.posti: tiinatuomikoski@hotmail.com

Lue lisää

Olen Tiina Tuomikoski, 52-vuotias savolaissyntyinen, nykyisin Vantaalla asuva taidealan asiantuntija sekä Ihminen tavattavissa -terapeutti, työnohjaaja (STOry), seksuaalineuvoja sekä psykodraamaohjaaja. Olen myös tytär, sisko, täti, ystävä, kolmesta keskenmenosta selvinnyt ja kahdesta pitkän parisuhteen erosta toipunut nainen.

Pohjakoulutukseltani olen musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta ja liiketalouden tradenomi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Uuden oppiminen, kasvu ja kehittyminen ovat intohimojani. Kipinä itseni kehittämiseen syttyi lähes kolmikymppisenä, kun aloin terapian ja erilaisten itsetuntemusta lisäävien kurssien ja vertaisryhmien avulla päästä kärylle siitä, kuka olen, mitä minä oikeasti haluan ja miten tavoitteita on mahdollista saavuttaa.

Olen tehnyt työurani taidealan organisaatioissa erilaisissa johtamis-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Kutsumus laajentaa työnkuvaani ihmistyön pariin virisi vähitellen saatuani apua itseni ymmärtämiseen ja oivallettuani sen arvon. Takana on 8 vuotta terapia- ja kohtaamistyötä yksilövastaanotolla sekä erilaisten kasvuryhmien parissa.

Olen toimittanut ja ollut kirjoittajana kahdessa ihmisen muutosta ja kasvua käsittelevässä kirjassa yhdessä Tommy Hellstenin ja muutamien Ihminen tavattavissa -terapeuttikollegoiden kanssa (Minuiksi – löytöretkiä henkiseen kasvuun (2016) ja Lentoon – Muutokseen suostumisen voima (2020)).

Haluan auttaa asiakkaitani löytämään ja vahvistamaan yhteyttä omaan itseensä, tunteisiinsa, tarpeisiinsa ja kykyihinsä sekä ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Kukin asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija. Psyykkisen työn ja käytännön teot joudut tekemään itse, mutta olen lujasti ja luotettavasti rinnallasi prosessin eri vaiheissa. Ohjaan tarvittaessa eteenpäin, mikäli oma osaamiseni ei riitä parhaan mahdollisen tuen saamiseksi.

Ihminen tavattavissa -terapia on paikka pysähtyä ja tutustua siihen, kuka sinä olet ja mistä sinä tulet. Terapiassa reflektoinnin avulla mahdollistuu tietoisuuden lisääminen mm. siitä, mikä on sinulle tärkeää, mitä taitoja tarvitset ja voit harjoitella voidaksesi tehdä tekoja kohti sinulle tärkeää. Terapiassa tavoitteena on myös tulla tietoiseksi niistä ajatuksista, uskomuksista, tunteista ja teoista, jotka estävät sinua kulkemasta kohti sinulle tärkeää ja saada työkaluja harjoitteluun voidaksesi taklata noita esteitä.

Työnohjaus on paikka tutkia ja arvioida työn perustehtävää, työroolia, työyhteisöä ja niihin liittyviä kokemuksia, tunteita ja kysymyksiä luottamuksellisessa oppimisprosessissa. Tavoitteena on edistää ohjattavan oppimista, ymmärrystä ja työhyvinvointia sekä organisaation tavoitteiden saavuttamista. Voit tulla työnohjaukseen yksin tai yhdessä esim. kollegasi tai tiimisi kanssa. Teen sekä yksilö-, että ryhmätyönohjauksia.

Seksuaalineuvonta on seksiin, sukupuoleen ja ihmissuhteisiin liittyvien kysymysten työstämistä. Tavallisimpia tulosyitä seksuaalineuvontaan ovat mm. halu ja halujen eriparisuus kumppaneiden kesken, mieltymykset ja fantasiat, moninaiset ihmissuhteet sekä kommunikaatio, huolet ja kriisit niissä (esim. uskottomuus, suhteen avaaminen), kehoon liittyvät kysymykset ja addiktiivinen seksikäyttäytyminen. Seksuaalineuvonnassa painopiste on yleensä nykyhetkessä ja lähitulevaisuudessa ja neuvontaprosessit ovat noin 1-5 kerran pituisia.

Käytän työssäni mahdollisuuksien mukaan toiminallisia menetelmiä, jotka auttavat jäsentämään mielen sisältöä itsen ulkopuolelle. Erilaisia työkaluja ovat esim. kuvat ja kuvakortit, symbolit, draamaharjoitteet, piirtäminen, mielikuvaharjoitukset ja fläppi. Annan asiakkaille ajoittain myös tehtäviä sessioiden väliin ajattelun avartumisen tueksi ja prosessin ylläpitämiseksi.

Tervetuloa pysähtymään ja löytöretkelle itseesi - joko kasvokkain tai etänä.

Ota yhteyttä

Kysyy terapeutilta