Palvelut yksilöille

Elämässä on ajanjaksoja ja tapahtumia, jotka haastavat henkistä hyvinvointiamme ja kokemustamme elämän mielekkyydestä. Kyse voi olla tapahtumista menneessä tai nykyhetkessä, jotka eivät jätä rauhaan ja tuottavat jatkuvasti tai ajoittain raskaita tunteita tai kyse voi olla jo pitkään jatkuneesta tilanteesta, joka painaa mieltä ja aiheuttaa tunteita, joiden kanssa on vaikea tulla toimeen.

Huolta ja hämmennystä aiheuttaa sekin, ettei löydä syitä pahoinvoinnilleen; omat tunteet eivät jostain syystä kulje käsi kädessä sen kanssa miltä elämän ”kaiken järjen mukaan” pitäisi tuntua. Raskaat tunteet, kuten riittämättömyys, tyhjyyden tunne, yksinäisyys, suru, merkityksettömyys, ahdistus, pelko ja viha voivat olla kumppaneina, oli elämässä ulkoisesti mikä tilanne tahansa.

Kaikki jakamattomat murheet ja huolet sekä sisään pakatut ja käsittelemättä jääneet tunteet sitovat ihmisen kapasiteettia, heikentävät henkistä hyvinvointia ja pitkään jatkuneena uuvuttavat.

Olivat syyt itselle tiedossa tai pysyvät tuntemattomina, riittävä syy ottaa meihin yhteyttä on olotila, johon haluaa muutosta.

Terapiatyötä tekevänä on rehellistä myöntää se, että emme me tiedä miten kenenkin tulisi elää, eikä sen arvailu ole edes tehtävämme. Meidän tehtävämme terapeutteina on kulkea ihmisen rinnalla; tukea, kuunnella, peilata, sparrata ja tarjota ymmärrystä ja turvaa turvattomassa kohdassa.
– Aku & Ruusa

Ota yhteyttä